Arnold Garita. FCSB continuă să se miște activ pe piața transferurilor în această vară, aducând deja trei noi jucători: David Kiki (30 de ani), Daniel Popa (28 de ani) și Marius Ștefănescu (25 de ani). Cu toate acestea, Gigi Becali, patronul echipei, nu pare să fie mulțumit și caută să aducă și mai multe întăriri pentru a-și asigura succesul în sezonul următor.

Arnold Garita și cererile sale

Un posibil transfer este cel al atacantului francez Arnold Garita (28 de ani), care este liber de contract după despărțirea de Al-Faisaly, echipă din liga a doua a Arabiei Saudite. Garita și-a exprimat dorința de a juca pentru FCSB, dar pretențiile sale financiare ar putea reprezenta un obstacol major. Potrivit informațiilor obținute de digilive.ro, Garita a cerut un salariu lunar de 25.000 de euro și un bonus de semnătură în valoare de 250.000 de euro. În total, atacantul ar putea câștiga aproximativ 500.000 de euro după un sezon la FCSB.

Reacția lui Gigi Becali

Aceste cerințe au ajuns la urechile lui Gigi Becali, care a reacționat cu scepticism și amuzament, afirmând că nu ar oferi niciodată un astfel de angajament lui Garita. Patronul bucureștenilor este cunoscut pentru modul său direct și tranșant de a trata negocierile, iar pretențiile financiare ale lui Garita par să nu se încadreze în politica sa de transferuri.

”Garita, am discutat cu el prin impresar, a făcut figuri, a cerut mulți bani. La revedere, nu mă mai interesează. Am încheiat”, spunea Becali, în iunie 2023, la Fotbal Club.

Arnold Garita, un atacant bun

Arnold Garita nu este străin de fotbalul românesc. În vara anului 2022, el a ajuns la FC Argeș de la echipa franceză Bourg-en-Bresse, fiind liber de contract. În sezonul petrecut în România, Garita a fost unul dintre cei mai buni atacanți din SuperLiga, reușind să se facă remarcat prin evoluțiile sale. Cu toate acestea, după retrogradarea celor de la FC Argeș în Liga 2, Garita a decis să plece.

În noiembrie 2023, Arnold Garita a vorbit despre Gigi Becali și presiunea asociată cu jocul la FCSB. El a menționat că nu este deloc ușor să te impui la echipa bucureșteană, subliniind cerințele și așteptările ridicate ale patronului. Garita a recunoscut că presiunea poate fi un factor major pentru orice jucător care dorește să se alăture FCSB-ului, echipă care între timp a devenit campioana României.

„Nu-l cunosc bine pe domnul Gigi Becali ca să spun o părere despre el, dar, din câte văd, este o persoană care spune ce gândește și care îmi place că nu se ascunde în spatele cuvintelor când are ceva de spus.

El spune totul și asta îmi place. Cu toate acestea, cred că nu este ușor pentru jucătorii din echipă să fie relaxați, pentru că știu mereu că patronul este foarte strict și foarte critic.

E greu să ai o minte foarte puternică pentru a juca la FCSB sub conducerea lui Gigi Becali și cred că toți jucătorii care sunt în acest club au o mentalitate puternică, incredibilă. Dacă poți să faci față relației cu Becali, atunci poți juca în toate cluburile din lume pentru că mental vei fi pregătit”, a spus Garita, în noiembrie 2023.

FCSB se află într-o perioadă de transformări și întăriri, cu noi transferuri deja realizate și negocieri în desfășurare. Rămâne de văzut dacă Arnold Garita va ajunge să îmbrace tricoul roș-albastru, în ciuda cerințelor sale financiare ambițioase. Un lucru este cert: Gigi Becali și echipa sa sunt determinați să construiască o echipă competitivă, capabilă să lupte pentru titluri și trofee în sezonul următor.

Foto: Instagram-@garita_arnold

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.