Suedia este una dintre țările nordice cu un peisaj atât de frumos că îți taie răsuflarea. Atenția suedezilor pentru mediul înconjurător a făcut ca majoritatea clădirilor să se integreze perfect în peisaj, iar Arctic Bath surprinde cel mai bine acest lucru.

Încadrat de păduri abundente, înconjurat de apă înghețată și scăldat în soarele strălucitor de iarnă, acest nou hotel din Laponia suedeză sună deja destul de special.

Și asta înainte de a-ți da seama că piesa centrală este o structură circulară prinsă pe râul Lule, accesibilă doar prin pasarela din lemn și proiectată să semene cu un grup de bușteni prinși pe o cale navigabilă suedeză.

Bine ați venit la Arctic Bath, un „hotel plutitor” din nordul scandinav.

În mijlocul acestui edificiu plutitor se află o baie de gheață uriașă, deschisă elementelor și care oferă o experiență spa destul de spectaculoasă pentru oaspeții care îndrăznesc frigul. Restul clădirii este alcătuit din diverse saune și experiențe de baie.

Arctic Bath – hotel cu 12 camere

Hotelul dispune de 12 camere în jurul malurilor râului și pe marginea apei, cabine Scandi-chic oferind vederi surprinzătoare asupra cerului în continuă schimbare și interioare confortabile, minimaliste.

Acest nou loc de cazare, proiectat de arhitecții Bertil Harström și Johan Kauppi, sugerează un dialog constant între natură și structura creată de om.

Decizia de a localiza unele dintre camere pe teren a fost decisă destul de târziu. În timp ce construirea pe uscat este mai ușoară decât pe apă, Engström a spus că își propune propriile provocări – și anume să se asigure că ridicarea cabinei nu a afectat trecerea apei proaspete și a energiei electrice.

Cabinele au fost construite deasupra solului pentru a evita impactul asupra mediului, întrucât sustenabilitatea este, spune Engström, o „piatră de temelie” a etosului hotelul.

Arctic Bath este situat la aproximativ o oră și 15 minute de Aeroportul Luleå și este deschis pentru afaceri, oferind gustări culinare de prim rang la restaurantul hotelului. Activitățile oferite includ – poate, în mod surprinzător, yoga, mindfulness și meditație.

În lunile de iarnă, Luminile Nordului luminează cerul deasupra, oferind o priveliște unică.

DigiLive.ro vă mulțumește pentru faptul că ați citit tot articolul și vă roagă frumos să îl distribuiți mai departe.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.