Pogo este un dans care se asociază cu muzica punk rock și în care dansatorii sar în sus și în jos, sau rămân pe loc sau se deplasează unii în jurul altora. Dansul a preluat numele de la utilizarea bățului numit pogo. Acesta presupune, printre altele, ca un individ să își păstrezetrunchiul fix, picioarele strânse și brațele rigide.
Cum se dansează pogo?
Pașii de bază permit o mulțime de mișcări, iar unele dintre ele pot părea destul de agresive. Dansatorii de pogo pot alege cum să danseze, folosind diferite mișcări, precum:
- Păstrându-și torsul rigid sau se mișcă dezlănțuit;
- Ținându-și brațele înțepenite în lateral sau mișcându-le în toate direcțiile;
- Ținându-și picioarele împreună sau mișcându-le haotic;
- Sărind drept în sus sau în orice direcție,rotindu-se în aer.
Treptat, pogo a început să se facă cunoscut ca un modalitate de a dansa și de a împărtăși muzica. Pe de altă parte, se spune ca loviturile și săriturile permit publicului să însoțească puterea și ritmul melodiilor.
Muzică și dans extrem
Lucrul obișnuit este că pogo se dezvoltă de-a lungul scenei, evitând să-i deranjeze pe cei care nu vor să sară și să împingă. În ciuda felului violent al dansului, încerci să nu faci rău nimănui și să-i ajuți pe cei care, în timpul melodiei, pot cădea.
Acest tip de dans este unul care solicită organismul uman aproape de maxim și trebuie ținut cont de unele lucruri, precum:
- Persoanele care dansează trebuie să aibă nu numai putere musculară, ci și o remarcabilă rezistență cardiacă și respiratorie.
- Indivizii care profită de dansul pogo pentru a-și descărca furia și a duce la îndeplinire atitudini violente sunt reprimați de restul, iar acesta nu este esența mișcări.
- Trebuie specificat că în alte părți ale planetei dansul este cunoscut prin nume precum slam, groapă, mosh sau chiar pot.
- Dansul apare, în special, în concertele punk, death metal, grincore, metalcore sau hardcore.
După acest tip de dans au apărut tot felul de variante și variații , cum ar fi cel care e cunoscut sub numele de „zidul morții”. În principal, constă în faptul ca cei care participă la un concert să fie împărțiți în două grupuri, iar când trupa de pe scenă face un semn, aceștia se confruntă între ei.
Foto: YouTube