Premierul Ludovic Orban a declarat că nu crede că există profesori care refuză să predea cursuri online. Pandemia de coronavirus este tot mai acută în România, astfel că sunt nevoie de măsuri speciale de predare a orelor la elevi. Totodată, prim-ministrul a anunțat că cei care refuză să predea online vor suferi rigorile legii.

Nu pot să îmi imaginez că un profesor poate să refuze să predea copiilor.

Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situații.

Dacă va fi necesar să facem modificări la legea educației, vom face.

Nu trebuie să judecăm dascălii pentru câteva cazuri individuale. Unde sunt, vom lua măsuri legale. Dar, majoritatea se adaptează și își fac datoria, a declarat Ludovic Orban.

Șeful Guvernului a participat la o întâlnire cu reprezentanții Bursei de Valori București (BVB) unde a salutat trecerea României la statutul de piață emergentă secundară.

Mă bucur să fiu aici într-un moment favorabil pentru evoluţia economiei româneşti.  Nu poate exista capitalism fără capital şi fără piaţă de capital. Faptul că România trece la statutul de piaţă emergentă secundară arată o evoluţie pozitivă a Bursei de Valori Bucureşti, dar din punctul meu de vedere, o evoluţie încă timidă şi din acest motiv intenţia noastră  ca şi Guvern este aceea de a sprijini dezvoltarea în continuare a Bursei, a pieţei de capital, a afirmat premierul.

Din 21 septembrie, piaţa de capital din România este inclusă în indicii furnizorului global de indici FTSERussel pentru pieţe emergente.

Sunt mai multe măsuri prin care vrem să dezvoltăm piaţa de capital din România: listarea de noi companii de stat la bursă, stimularea persoanelor, participării persoanelor fizice la piaţa de capital prin simplificarea procedurilor fiscale pentru investitorii de retail. De asemenea, dorim să lansăm noi programe de emisiuni de titluri de stat prin intermediul Burseim deja s-au lansat emisiuni de titluri de stat în valoare un miliard de lei şi 168 de milioane de euro. Dorim să încurajăm inclusiv prin măsuri de stimulare chiar de natură fiscală să încurajăm companiile private să se listeze la Bursă astfel încât să aibă posibilitatea de a îşi diversifica sursele de finanţare. Dacă ne uităm la finanţarea companiilor, vom vedea că în România suntem departe de modelul capitalist din ţările dezvoltate în care o mare parte din finanţările companiei se realizează de pe Bursă. Obiectivul este să dezvoltăm aceste instrument fundamental pentru economia de piaţă, care este Bursa de Valori, a afirmat Ludovic Orban.

În ceea ce privește perioada alegerilor, în care orele se vor susține online acolo unde sunt secții de votare în școli, premierul a declarat că „ministrul Educației Monica Anisie  a avut o serie de consultări cu reprezentanții asociațiilor comunelor, orașelor, municipiilor și celor județene, pentru a analiza cum se vor desfășura atunci cursurile”.

Nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfășura online, a subliniat prim-ministrul.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.