Premierul Nicolae Ciucă a anunţat în ședința de Guvern că va aproba un proiect de hotărâre în vederea implementării reformelor, investiţiilor şi proiectelor finanţate din fondurile alocate României prin Mecanismul European de Redresare şi Rezilienţă.
Este foarte important să subliniem că facem paşi importanţi în implementarea reformelor, investiţiilor şi proiectelor finanţate din fondurile alocate României prin Mecanismul European de Redresare şi Rezilienţă. Avem toate elementele cuprinse în hotărârea de Guvern pe care a generat-o Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. În baza acestei noi hotărâri am convingerea că vom continua să ducem la bun sfârşit toate obiectivele şi jaloanele care stau pe agenda Guvernului pentru primul trimestru şi desigur să putem să accesăm cu adevărat primele sume din banii care au sosit deja în ţară şi aici vorbim de cele aproximativ 4 miliarde euro, a declarat Nicolae Ciucă.
Șeful Executivului a salutat decizia Ministerului Justiției de a desființa SIIJ. Avizul pozitiv venit de la CSM reprezintă un pas important în revenirea la o justiție liberă.
Este un obiectiv din programul de guvernare, cât și un obiectiv în cadrul MCV. Aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au fost implicați nemijlocit în elaborarea acestui proiect de lege, Ministerului Justiției și desigur CSM, pentru că au colaborat și iată astăzi putem să analizăm și să aprobăm acest proiect de lege care va fi înaintat Parlamentului, a declarat premierul României.
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat că măsurile economice luate trebuie făcute cu grijă și să nu se ignore lecţiile din 2008.
Vom vedea ce discutăm în coaliţie. V-am dat soluţia acolo ca economist. Cine ignoră lecţiile crizei din 2008 o să fie responsabil pentru o criză majoră în perioada următoare. Atunci, ţineţi minte că a fost crescut TVA-ul, au fost luate alte măsuri şi economia s-a recuperat foarte greu. Lecţiile pe care le-am aplicat în 2020 au dus la cea mai rapidă revenire a economiei, aşa propun şi acum măsuri prin care creştem veniturile tuturor românilor, pentru că vă spun că va fi complicat, eu am văzut tot felul de discuţii în spaţiul public, pentru PNL să susţină o măsură care va creşte veniturile doar în sectorul bugetar. Ideea este să ne gândim la o soluţie pentru a creşte veniturile tuturor românilor. (…) Dacă vrem să-i ajutăm, aceasta este o soluţie – de a reduce contribuţiile. Cealaltă variantă a fost demonstrată deja în 2016 când de la 1 ianuarie a fost scăzut TVA-ul de la 24 la 20%, iar rata inflaţiei a scăzut cu aproximativ patru puncte procentuale. Dacă vrem să ajutăm rata inflaţiei, noi punem pe masă această soluţie, o soluţie foarte bună şi scade imediat rata inflaţiei prin reducere de TVA, a explicat Cîţu, la Parlament, citat de Agerpres.
Foto: Youtube.com